“Kurak Günler” Filminin Afişi Yayınlandı

75. Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış (Un certain regard) bölümünde gösterilecek Emin Alper filmi “Kurak Günler”in afişi yayınlandı.

Tepenin Ardı, Abluka ve Kız Kardeşler filminin arkasındaki sinemacı Emin Alper‘in yeni filmi “Kurak Günler”in afişi yayınlandı. 75. Cannes Film Festivali’nde gösterilecek Kurak Günler, bu sene 17 Mayıs’ta başlayıp 28 Mayıs’ta sona erecek festivalin Belirli Bir Bakış (Un certain regard) bölümünde seyirciyle buluşacak.

Başrollerini Selahattin Paşalı ve Ekin Koç’un paylaştığı Kurak Günler’ün görüntü yönetmenliğini Christos Karamanis, yapım tasarımını Nadide Argun van Uden yapıyor. Yapımcılığını Nadir Öperli’nin üstlendiği filmin konusu şu şekilde:

Filmin konusu şu şekilde: Emre, Balkaya kasabasına yeni tayin olmuş çiçeği burnunda bir savcıdır. Kendisini bekleyen işlere büyük bir ciddiyetle sarılan Emre başta belediye başkanı Selim Bey olmak üzere, kasaba eşrafı tarafından büyük bir saygıyla karşılanmıştır. Ancak bütün bu hoş karşılanmaya rağmen ilk günden itibaren birtakım gariplikler ve gerginlikler yaşanır. Kasabada ciddi bir su sorunu vardır. Sualtı mağaralarından gelen yer altı suyunun kullanılması çevre kurulları ve mahkemelerce yasaklanmıştır. Selim’in belediye başkanı olarak en büyük projesi bu meseleyi çözmek ve modern borularla yer altı sularını kasabaya bağlamaktır. Susuzluktan kırılan kasaba bu projenin hayata geçmesini beklemektedir. Fakat kasabada Selim’e karşı ciddi bir muhalefet de vardır. Bu muhalefetin öncüsü, yerel gazetenin sahibi Murat’tır. Emre, Murat’ın kendisini belediye başkanına karşı kışkırtma çabalarına temkinli yaklaşır. Nitekim birkaç hafta içinde yerel seçimler yapılacaktır ve Emre bu seçimlerde herhangi bir tarafın yanında görünmek istememektedir. Emre, siyasi çekişmelerde taraf olmak istemese de ona karşı yükselen homurtular, onu yavaş yavaş Murat’la ittifak yapmaya zorlar ve genç savcı kısa süre sonra kısır bir döngü içinde sıkışıp kalır.