“75. Cannes Film Festivali” Yarışma Jürisini Açıkladı

Bu sene 17 Mayıs – 28 Mayıs tarihleri ​​arasında gerçekleşecek “75. Cannes Film Festivali”nin yarışma jürisi açıklandı.

Bu sene 75. kez düzenlenecek olan “Cannes Film Festivali”nin yarışma jürisi açıklandı. Son olarak Titane ve Fire filmleri ile adını sıkça duyduğumuz sinemacı Vincent Lindon’un başkanlığını üstlendiği festivalin jüri koltuklarına Rebecca Hall, Deepika Padukone, Noomi Rapace, Asghar Farhadi, Ladj Ly, Jeff Nichols ve Joachim Trier oturacak. 75. Cannes Film Festivali ise 17 Mayıs – 28 Mayıs tarihleri ​​arasında gerçekleşecek.

Jüri Başkanı Lindon, 2021 yılında Altın Palmiye kazandı ve Fransa’nın Oscar adayı Titane filminde rol aldı. Rapace, A24 gerilimi Lamb filminde oynadıktan sonra geçen yılki festivalde de boy gösterdi. Norveçli yazar-yönetmen Trier, geçen yıl başrol oyuncusu Renate Reinsve’ye 2021 Cannes’da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü getiren The Worst Person in the World filmini yönetti. Son olarak A Hero filmini yöneten Farhadi, 2021 festivalinde Grand Prix’yi kazandı.

Jüriler festival kapsamında Palme d’Or, Grand Prix, oyunculuk ödülleri, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo kategorilerinde ödülleri belirleyecek.

Yarışma Filmleri

HOLY SPIDER Ali ABBASI LES AMANDIERS Valeria BRUNI TEDESCHI CRIMES OF THE FUTURE David CRONENBERG TORI AND LOKITA Jean-Pierre et Luc DARDENNE STARS AT NOON Claire DENIS FRÈRE ET SŒUR Arnaud DESPLECHIN CLOSE Lukas DHONT ARMAGEDDON TIME James GRAY BROKER KORE-EDA Hirokazu NOSTALGIA Mario MARTONE RMN Cristian MUNGIU TRIANGLE OF SADNESS Ruben ÖSTLUND HAEOJIL GYEOLSIM(DECISION TO LEAVE) PARK Chan-Wook SHOWING UP Kelly REICHARDT LEILA’S BROTHERS Saeed ROUSTAEE BOY FROM HEAVEN Tarik SALEH ZHENA CHAIKOVSKOGO(TCHAÏKOVSKI’S WIFE) Kirill SEREBRENNIKOV EO Jerzy SKOLIMOWSKI